“Göç ve Sosyal Uyum” Yaz Akademisi Başvuruları Başladı!

“Göç ve Sosyal Uyum” Yaz Akademisi Başvuruları Başladı!

5-10 Eylül 2022 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde “Göç ve Sosyal Uyum” konulu yaz akademisi Gaziantep Üniversitesi Göç Enstitüsü ev sahipliğinde ve koordinatörlüğünde, Uluslararası Göç Örgütü(IOM), Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün işbirlikleri ile gerçekleştirilecektir.

Yaz Akademisi’nde tema olarak “göç ve sosyal uyum” konuları teorik ve pratik olarak ele alınacaktır.

6 gün sürecek olan yaz akademisi programının 5 günü teorik sunumlar, 1 günü ise pratik eğitimler şeklinde olacaktır. Pratik eğitimlerde iyi proje uygulama örnekleri yerinde ziyaret edilecektir. Eğitmen olarak “Göç ve Sosyal Uyum” alanında uzman akademisyenler ve farklı kurum-kuruluşlardan temsilciler yer alacaktır.

Program katılımcıları göç çalışmaları alanında çalışan veya göç alanında kendini geliştirmek isteyen lisansüstü öğrencilerden oluşacaktır.

Programa katılım ücretsizdir. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme ücretleri program düzenleyicileri tarafından karşılanacaktır. Katılımcılar sadece kendi şehirlerarası ulaşım masraflarından sorumlu olacaktır. Program sonunda, program katılımcılarından en geç bir ay içinde “Göç ve Sosyal Uyum” konusunda makale yazmaları beklenmektedir.  “Göç ve Sosyal Uyum” konulu yaz akademisi kontenjanı 20 kişidir. 5 kişi yedek aday olarak belirlenecektir.

Program sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

Başvuru tarihleri: 17-22 Ağustos 2022.

Başvuru için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş