Kümelenme Destek Programı 4. Çağrısı Açıldı

Kümelenme Destek Programının genel amacı Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek, dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli iş gücüne sahip, çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırmak için belirli bir rekabet edebilirlik ve sürdürülebilirlik potansiyeli taşıyan, ulusal düzeyde önemi haiz ve ağırlıklı olarak imalat sanayinde faaliyet gösteren kümelenme teşebbüslerini desteklemektir.

Hedef Kitle

Kümelenme birlikteliğinde yer alabilecek kurum, kuruluş ve özel hukuk tüzel kişileri şunlardır:

• İl özel idareleri,
  • Yerel yönetimler,
  • Üniversiteler ve araştırma kurumları,
  • Teknoloji geliştirme bölgeleri,
  • 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu çerçevesinde kurulan odalar ile borsaları,
  • Serbest bölgeler,
  • Organize sanayi bölgeleri,
  • İhracatçı birlikleri,
  • Endüstri bölgeleri,
  • Kümelenme birlikteliği ile ilgili dernekler, vakıflar, kooperatifler ve benzeri kuruluş ve teşekküller.

Bir kümelenme birlikteliğinin desteklenebilmesi için birbirleri ile ilgili veya ilişkili sektör veya konularda faaliyet gösteren en az 20 firmanın birliktelik içinde bulunması zorunludur.

Yukarıda sayılan kurum, kuruluş ve özel hukuk tüzel kişileri, bir başvuru döneminde ikiden fazla kümelenme birlikteliğinde yer alamazlar. Söz konusu kurum, kuruluş ve özel hukuk tüzel kişilerinin başvuru aşamasında ikiden fazla kümelenme birlikteliğinde yer alması halinde önceki tarih ve saatli ilk çağrı başvurusu dikkate alınır.

Hedef Kitle

• İl özel idareleri,