Fulbright U.S. Scholar Programı Başvuruları Açıldı

Fulbright U.S. Scholar Programı Başvuruları Açıldı

Fulbright U.S. Scholar Programı, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında çeşitli akademik konularda ders vermek ve/veya araştırma yapmak isteyen ABD’li akademisyen ve profesyonellere yöneliktir. Fulbright U.S. Scholar Programı kapsamında Türkiye’de iki farklı kategoride burs verilmektedir: Senior Lecturer kategorisinde, ABD’li akademisyen ve/veya profesyoneller Türkiye’deki bir üniversitede ders vermektedirler. Senior Researcher kategorisinde ise, ABD’li akademisyen ve/veya profesyoneller Türkiye’deki bir üniversite veya araştırma kuruluşunda araştırma yapmaktadırlar.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun verdiği burslar, son başvuru tarihinden itibaren bir akademik dönem sonrası içindir. 2022-2023 akademik dönemi için verilecek burslara başvurular 15 Eylül 2021 tarihinde sona erecektir.

ABD’li akademisyenler bursa başvuru koşulları ve detaylı bilgi için https://www.cies.org/program/fulbright-us-scholar-program adresini ziyaret edebilirler.

Üniversitelerinde ABD’li akademisyenleri misafir etmek isteyen Türk üniversiteleri, programa yönelik soruları için Komisyonumuzun Amerikan Programları Birimi ile amprog@fulbright.org.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirler.

Detaylar için tıklayın

Bu gönderiyi paylaş