Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’ndan Vaka Çağrısı

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’ndan Vaka Çağrısı

Eylül 2020’de UN SDSN (Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı), üniversiteler, kolejler, yüksek öğretim ve yüksek öğretim kurumları için bir rehber niteliğinde olan Üniversitelerdeki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Eğitimin Hızlandırılması programını başlattı.

Rehbere, dünyanın dört bir yanındaki kurumların Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için eğitimi nasıl uygulamaya koyduğuna dair ilham verici ve çeşitli vaka çalışmalarının ilk setini içeren bir web sitesi eşlik etti.

SDSN şimdi, bu alandaki yüksek öğretim kurumlarının hızla genişleyen çalışmalarını ve yaklaşımlarının şaşırtıcı çeşitliliğini ve yenilikçiliğini takip etmeye yardımcı olmak için yeni bir vaka çalışmaları çağrısı yapıyor.

Seçilen yeni vakalar dizisi mevcut web sitesine eklenecek ve 2021 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı (ICSD) sırasında başlatılacak.

Yapılan çağrıda örnek olayların aşağıdaki alanlardan birini veya birkaçını kapsayabileceği belirtiliyor:

• Üniversite öğrencileri için müfredat girişimleri: Ders materyali, ödevler, sınıf etkinlikleri ve projeler, çalışma gezileri vb. lisans, yüksek lisans veya araştırma derecesi programlarına entegre edilmiş öğrenme ve öğretme etkinlikleriyle ilgili vakalar.

• Üniversite öğrencileri için ortak müfredat girişimleri: Öğrenci liderliği veya öğrenci katılım etkinlikleri, kampüs içinde veya dışında yaşayan laboratuvarlar, gönüllülük programları, yaz okulları vb. derece programlarında yer almayan öğrenme ve öğretme etkinlikleriyle ilgili vakalar.

• Büyük toplum: Üniversite ağları, endüstri ortakları veya kamu hizmetleri gibi harici ortakları içeren vakalar; topluluk sosyal yardım ve katılım faaliyetleri; kampüs dışında yaşayan laboratuvarlar, vb.

• Üniversite personeli ve süreçleri: Fakülte üyeleri ve üniversite personeli arasında SKA farkındalık durumuna ve amaçları sahiplenmeye ilişkin vakalar; ve uygulanmasını desteklemek için iç yapılar, süreçler ve kurumsal dönüşümler yaratmak.

Vakalar, yaklaşımlarının yenilikçiliğine, etkilerinin kapsamına (öğrencilere ulaşma ve dönüştürme yetenekleri açısından), diğer üniversite bağlamlarında tekrarlanabilirlik ve ölçeklendirme potansiyeline ve vaka bilgilerinin özlü olması ve netliği göz önüne alınarak seçilecek.

Haziran-Temmuz 2021 civarında seçim sürecinin sonuçları açıklanacak ve ICSD 2021 öncesinde web sitesine yüklemek için başarılı vakalar için ilgili kişilerle birlikte çalışılacak.

Başvuruyu İngilizce olarak 28 Nisan tarihine kadar yapabilirsiniz.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş